Herman Miller Crna Gora logo

Herman Miller Crna Gora logo

 

Herman Miller, zvanično MillerKnoll, Inc., je američka firma koja proizvodi kancelarijski i kućni namještaj i opremu. Kreatori su najpopularnije kancelarijske stolice Aeron, Noguchi stola, Marshmalow sofe, i Eames Lounge fotelje. Herman Miller je zaslužan za izum 1968. godine kancelarijske kocke – kasnije poznato kao „Action Office“ – dizajn koji je obilječio kancelarije u korporativnoj Americi.

Herman Miller – istorija

Firma je osnovana 1905. godine pod zvaničnim nazivom „Star Furniture Co.“ U početku, firma je proizvodila namještaj, posebno za spavaće sobe u aristokratskom stilu. Godinu posle završetka prvog svjetskog rata, 1919. godine, firma je preimenovana u „Michigan Star Furniture Co.“ De Pree i Herman Miller su 1923. godine kupili 51% firme i preimenovali je u naziv, čiji dio traje 100 godina: „Herman Miller Furniture Company“. 1960. godine je reformisana u Herman Miller, Inc.

Pionir modernog dizajna

Ako radite u bolje opremljenoj kancelariji, vjerovatno ste čuli za Herman Miller brend. Vjerovatno i sjedite na njihovim stolicama. Ukoliko to nije realnost, pobrinite se da postane! Firma je proizvela čitav niz revolucionarnih rješenja za kancelarijski prostor. Sa imenom kao što je Herman Miller, znate da će namještaj biti visokog kvaliteta. Ovo znači da ga samo bolje opremljene kancelarije posjeduju i uživaju u komforu i luksuzu ovog brenda. 

Herman Miller – Podgorica, Crna Gora

Herman Miller namještaj je dostupan u Crnoj Gori. DR Trade, salon namještaja koji se nalazi u Donjoj Gorici (Podgorica, Crna Gora) je zvanični zastupnik Herman Miller kancelarijskog namještaja. 

Vitra Crna Gora logo

Vitra Crna Gora logo

Vitra je švajcarska firma koja proizvodi i dizajnira najkvalitetniji kancelarijski namještaj. Vitra namještaj je dostupan u DR Trade, Podgorica, Crna Gora.

Vitra – početak

Vitra je ime koje je poznato svi entuizjastima dizajna. Firmu su osnovali Willi i Erika Felhbaum 1950. godine. Za samo neliko decenija postali su vodeći invoatori u svijetu savremenog namještaja. Firmom upravlja sada već treća generacija Felhbaum porodice koja je pokazala cijelom svijetu kako se vodi višegeneracijski porodični posao na svjetskom nivou. Većinu kancelarijskog namještaja su dizajnirali Čarls i Rej Emes i Džordž Nelson. Vitra je 1967. godine predstavila popularnu Panton stolicu koju je dizajnirao Verner Panton – prva konzolna stolica napravljena od plastike.

Vitra – zamajac razvoja

Vitra je imala licenciranu proizvodnju kancelarijskog namještaja za Herman Miller kolekciju za evropsko tržište od 1957-1984. godine.

Vitra – Danas

Danas, Vitra nudi svjetsku klasu dizajniranog namještaja za kancelarije, domove i javne površine. Pordica Felhbaum je posvetila svoj život ljubavi prema dizajnu koji prevazilazi samo proizvodnju kultnog namještaja. Vitra je sagradila kampus savremene arhitekture koji, kao jak marketinški alat, nastavlja da uzdiže brend kroz cijeli svijet. Vitra iza svojih radova krije svjetski poznate dizajnere: Čarls i Rej Emes, Džordž Nelson, Verner Panton, Aleksandar Žirard, Žan Pruve, Antonio Citerio, Džasper Morison, Alberto Meda, Martin van Severen, Ronan i Ervan Burulek, Hela Jongerious i Barber Osgerbi.

Vitra – Podgorica, Crna Gora

Vitra kancelarijski namještaj je dostupan u Crnoj Gori. DR Trade, salon namještaja koji se nalazi u Donjoj Gorici (Podgorica, Crna Gora) je zvanični zastupnik Vitra kancelarijskog namještaja.

Luxy Kancelarijski namještaj Crna Gora

Luxy Kancelarijski namještaj Crna Gora

 

Prateći viševijekovnu istoriju proizvodnje regije Veneto, bogate sirovinama, danas je Luxy međunarodna kompanija koja proizvodi namještaj za kancelarijske i javne prostore. Luxy priča, koja je počela 1976. godine, spaja kvalitet italijanske izrade sa najboljom modernom tehnologijom.

Luxy – kancelarijski namještaj

Luxy proizvodne metode koriste održivost lokalnih lanaca snabdijevanja i pažljivo proučavanje ergonomije kako bi se obezbijedila udobnost i funkcionalnost bez žrtvovanja ukusa, stila i inovacija, čineći širok spektar proizvoda koji se stalno razvijaju. Njihova želja je da našim klijentima ponudimo istinsko iskustvo. Ne samo komad nameštaja ili prostor za rad, već način obavljanja stvari koji oduševljava um i telo. Svaki Luxy proizvod je dio naše istorije i stranica priče iza naše strasti.

Luxy – Podgorica, Crna Gora

 

Luxy kancelarijski namještaj je dostupan u Crnoj Gori. DR Trade, salon namještaja u Donjoj Gorici (Podgorica, Crna Gora) je zvanični zastupnik Luxy kancelarijskog namještaja. 

Frezza Crna Gora logo

Frezza Crna Gora logo

Frezza je jedan od najvećih italijanskih brendova u profesionalnom opremanju. Zahvaljujući stilskom istraživanju i mnogobrojnim partnerstvima sa dizajnerima, Frezza proizvodi su se visoko pozicionirali u radnim prostorima širom svijeta kao simbol italijanske ljepote, pouzdanosti i kvaliteta.

Frezza – početak

Istorija brenda je ukorjenjena u najboljoj „Made in Italy“ zanaztskoj tradiciji. Sve je počelo 1954. godine, pokretanjem male porodične fabrike namještaja u Treviso-u, Italiji. Godinama, firma se razvila prateći ljepotu i invacije u dizajnu kancelarijskog namještaja.

Održivost i sertifikacija

Društvena i ekološka odgovornost su kriterijumi koji upravljaju razvojem ekonomskog, dizajnerskog i proizvodnog pogona Frezza brenda. Ekološke i sigurnosne regulacije su pojačane rigoroznim internim politikama koje se fokusiraju na održiv proizvodni proces i etičko vođstvo u svim poslovnim odlukama. Mnogobrojni sertifikati i međunarodne nagrade su dokaz koliko je brend Frezza posvećen zaštiti ekosistema.

Frezza – Podgorica, Crna Gora

Frezza kancelarijski namještaj je dostupan u Crnoj Gori. DR Trade, salon namještaja koji se nalazi u Donjoj Gorici (Podgorica, Crna Gora) je zvanični zastupnik Frezza kancelarijskog namještaja.