interior of modern office room 3d rendering 6VYRS88 1 - namještaj Podgorica, Crna Gora

Da li ste zadovoljni svojom kancelarijskom stolicom?

Važnost odabira kancelarijske stolice je ozbiljna odluka koja se direktno tiče uticaja na naše zdravlje. Odabirom odgovarajuće stolice sa ergonomskim karakteristikama i sticanjem navike pravilnog držanja tijela, umnogome čuvamo zdravlje i sprječavamo posljedice višečasovnog sjedjenja.

Koliko je važna ergonomija kancelarijske stolice?

Šta je to ergonomija? To je sistemska naučna disciplina koja istražuje ljudske sposobnosti i ograničenja i na osnovu toga projektuje opremu tako da maksimalno zadovolji ljudske potrebe, olakša i poboljša njegov rad.

Pravilno držanje je bitno koliko i stolica

Dizajniranje kancelarijske stolice je veliki izazov

Ako su sljedeći parametri zadovoljeni onda možete biti sigurni da je vaša stolica ergonomska.

• Baza sa točkićima

• Podesiva visina sjedišta

• Podesiva dubina sjedišta

• Podesiva lumbalna podrška

• Podesivi rukonasloni

• Podesiv nagib naslona u više položaja

Korišćenjem stolice koja ispunjava sve ergonomske karakteristike ipak vam ne garantuje da će bol u vratu nestati. Kako smo svi različite fizionomije potrebno je ispoštovati i osnovna pravila dugog sjedjenja. Stopala moraju ravno stajati na podu, ugao koji zahvata podkoljenica i nadkoljenica odnosno podlaktica i nadlaktica mora biti 90 stepeni. Visna vaših očiju treba biti u gornjoj zoni monitora dok se pogledom savladava sadržaj na ekranu. Parametri koji su navedeni, zajedno sa savjetima o pravilnom držanju tijela dok sjedite mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.

Prema savjetu tima firme DR Trade, treba da prilikom opremanja radnog mjesta uvijek najviše pažnje posvetite odabiru stolice

Dizajniranje kancelarijske stolice jedan je od težih izazova sa kojim se susreće moderna tehnologija.

aeron herman miller vdf products fair dezeen 2364 hero - namještaj Podgorica, Crna Gora

Primjeri dobrih ergonomskih stolica

Prema mnogim istraživanjima i anketama vodeće mjesto među ergonomskim stolicama zauzima stolca Embody, najpopularnijeg svjetskog proizvođača kancelarijskih stolica Herman Miller. Veoma visoko se kotiraju i stolice Aeron i Sayl od istog proizvođača. Ukoliko ste u mogućnosti priuštiti sebi neku od ovih stolica sigurno nećete zažaliti jer ćete definitivno znati na šta ste potrošili novac. Postoje naravno i dobre ergonomske stolice drugih proizvođača koje su u srednjem finansijskom rangu među kancelarijskim stolicama. Pokazatelj kvaliteta naravno je i garantni period koji proizvođač daje. Garancija od 3 do 5 godina za kancelarijsku stolicu uliva povjerenje da se radi o relativno dobrom proizvodu.

DR Trade predlaže

Prema savjetu tima firme Dr trade, treba da prilikom opremanja radnog mjesta uvijek najviše pažnje posvetite odabiru stolice. Ono što mi predlažemo u narednih par fotografija, pored neprikosnovenih Millerovih stolica, su stolice kvalitetnih proizvođača ergonomskih stolica a koje su cjenovno od srednje niske do srednje visoke katagerije.

Neka vaš odabir bude PLAY – DR Trade, Overtime – Luxy, Leaf – Sitland, Flow Emegi, Spirit – Sitiland…

Dobra stolica čuva zdravlje

Zdravlje je najveće blago koje imamo. Ne smijemo dozvoliti da nas nagla promjena načina življenja učini manje sposobnim za uživanje u dijelu dana koji ne radimo i koji provodimo sa porodicom i prijateljima. Osjećaju neistrošenosti svakako može da doprinese pravilno sjedjenje u ergonomskoj stolici.